The best beverage trends for this summer!

Build your own

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi! Suntem mai veseli și cu chef de viață. Terasele ne ispitesc la seri târzii de poveste sau petreceri, alături de gașca de prieteni.

Știți care sunt noile trenduri în privința băuturilor pentru această vară? Ce este diferit în comportamentul nostru, al consumatorilor și care sunt principalele direcții în abordarea meniurilor de băuturi?

Owneri și manageri a unora dintre cele mai reprezentative restaurante, baruri și cluburi din piața românească s-au adunat în cadrul Evenimentului Horeca Next Level  2016 – Trenduri Beverage, pentru a discuta și a ne informa despre tendințele acestui an, în materie de băuturi.

Horeca Next Level 2016 - Trenduri Beverage

Horeca Next Level 2016 – Trenduri Beverage

Pentru că îmi doresc să fiu un client educat și bine informat, mi-am luat notițele cu atenție și sunt pregătită pentru această vară.

Care sunt noutățile, vi le spun chiar acum!

1. In vino veritas

Începem să devenim consumatori educați de vin. Dacă în anii ’90, străinii erau principalii consumatori de vin în localuri, astăzi din ce în ce mai mulți români situează vinul în topul preferințelor lor.

Deși Romania produce 16 soiuri de vinuri foarte bune, cele mai cunoscute în rândul consumatorilor sunt grasa de cotnari și feteasca albă.

Stiți că femeile sunt categoria de consumatori care, datorită gusturilor fine, preferă cel mai mult vinurile de calitate?

Aristocrat - Fetească neagră, un soi pur românesc-Ediție limitată - Cramele Amfiteatru Vitis

Aristocrat – Fetească neagră, un soi pur românesc-Ediție limitată – Cramele Amfiteatru Vitis

Și acum să vedem care sunt principalele tendințe pe piața românească în privința vinurilor și ce ne spun specialiștii:

“Wine makes a symphony of a good meal” – Fernande Garvin

Un trend care caștigă tot mai mult teren pe piața românească este Asocierea vinului cu mâncarea.

Ideal este ca locațiile să pună la dispoziția clientului un somelier care poate să facă cea mai potrivită recomandare a vinului și a băuturii.

Și în plus, poate unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că somelierul este în măsură să spună povestea vinului și a băuturilor servite în local, având o contribuție importantă în educarea consumatorilor.

Dl Voica cover

În general vinul roșu este asociat cu carnea roșie iar vinul alb este asociat cu peștele și carnea albă.

Dar ce ne facem în situația în care dorim să comandăm pește la masă și totodată vrem să-l asociem cu un pahar de vin roșu, fără ca prietenii noștrii să se uite lung la noi?!

Specialiștii în pairing și noile tendințe au rezolvat această situație și ne spun că se poate!!!

Atenție!!! Nu orice sortiment de vin roșu poate fi asociat cu carnea albă!

Adrian Jipa, caștigătorul Trofeului Somelăriei 2016, ne recomandă:

“Atunci când alegem să mâncăm carne albă, fie ca vorbim de pui, curcan sau pește puțin mai gras cum ar fi somon, calcan sau păstrăv, și dorim să consumăm o sticlă de vin roșu, recomandarea mea ar fi să optăm pentru un Pinot Noir. România are câteva variante foarte bune cum ar fi Anima Pinot Noir sau un Gamay, și aici vorbim de bine-cunoscutul Beaujolais.”

Red wine and solmon

Red wine and solmon

Save water and drink Rose

În privința vinului roze, care devine tot mai popular în rândul consumatorilor, l-am rugat pe Adrian Jipa să ne ofere o părere avizată.

“Despre vinul roze pot spune că prin natura lui este un vin lejer, un vin tânăr!
 Este un vin care prezintă o aciditate ușor ridicată comparativ cu vinul alb, aromele sale principale sunt de fructe roșii de vară și citrice.
De obicei vinurile roze sunt foarte bine echilibrate, de aici poate și această lejeritate cu care se apropie de consumatori. Pot fi asociate foarte bine cu preparatele din pește, fructe de mare, carne albă, salate proaspete de vara.

Energy in a glass of Prosecco

Prosecco este un vin spumant care merită încercat vara aceasta, fiind o alegere ideală înainte de masă.

Știați că un pahar de prosecco are efectul energizant al unui pahar de fresh de portocale sau al unei cești de cafea? Da, chiar așa!!!

Îndrăzniți să înlocuiți cafeaua sau fresh-ul de portocale cu un pahar de prosecco?!

Vinuri spumante în trend ne oferă Cramele Holewood – Rhein.

Be cool with a prosecco glass!!!!

Be cool with a prosecco glass!!!!

Orange wine not orange fresh

Nu vă gândiți la vin de portocale!!!

Orange wine-ul este un vin alb produs după tehnica vinului roșu! Este un vin nefiltrat care este în trend și naște așteptări! Dacă doriți să optați pentru un vin bio, orange wine-ul este alegerea perfectă!

Orange wine Crama Liliac

Orange wine Crama Liliac

Smile and drink wine!!!

 2. Good beer flavors

Berea este mereu în topul preferințelor, fiind totodată principalul competitor al vinului.

De departe, avantajul berii este termenul de productie! Dacă berea necesită doar trei săptămâni pentru a fi produsă, vinul are nevoie de cel puțin un an până să ajungă în paharele noastre.

În trend anul acesta este berea servită cu siropuri în diverse arome: lime, cocos, fructe de pădure.

Beer

3. Want a coctail, grab a tonic!

Vedeta acestei veri la capitolul Cocktails este Ginul tonic, asezonat cu derivate: castravete, rozmarin, lime, fructe de pădure! Este o băutură fresh, ideală pentru o zi caldă de vară!

Fresh Cocktails

Fresh Cocktails

4. Healty is the new reality

Vara aceasta se poartă colorat și consumatorii cer Smoothie! Si pe buna dreptate, deoarece smoothie-urile sunt super alimente, delicioase si colorate!

Specialiștii în domeniu ne informează că Smothie este o categorie de produs care crește iar proprietarii locațiilor premium spun că smoothie-urile vor ocupa un loc special în meniu.

Enjoy a healty life!

Build your own

Build your own

Credeați că trendurile sunt doar în lumea modei? Nici pe departe!!! Lumea barurilor și a restaurantelor ocupă un loc important în stilul nostru de viață și au mereu un cuvânt de spus în privința tendințelor de consum privind băuturile, ținând cont, bineînțeles, de specificul locației, obiceiurile de consum precum și de principalele trenduri la nivel mondial.

Smile!

 

Maria Pasca

Viseaza. Zambeste. Indrazneste. Stilul tau vorbeste despre tine fara cuvinte.

Related Posts
113F2612-7657-4A80-9F6F-DA1AF5419A2B

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *