Lacrimi de iubire

image

Stau în pat. Mi-e somn, dar simt că mai am ceva de făcut înainte să adorm. Deschid laptop-ul și dau click pe ultimul articol în lucru.

De data aceasta simt să scriu ceva din suflet pentru suflet.

De o săptămână răsfoiesc cărți motivaționale, dar fără nici un rezultat. Nu mă inspiră nimic.

Încep să scriu și dintr-o dată mintea îmi este bulversată de întrebări: Chiar poți să scrii ceva din suflet căutând într-o carte? De ce am crezut că o să-mi găsesc o bucățică din suflet acolo? De ce oare nu mi-am deschis, pur și simplu, sufletul să pot privi adânc în el?

După trei zile de poveste, vindecătoare, revelatoare, cu multă iubire, atât de multă iubire încât nu am putut să o conțin, acum cred că încep să înțeleg de ce nu m-a inspirat nimic: Sufletul nu se deschide oricum, sufletul nu se deschide când îi comandă mintea, sau la cererea celor din jur… sufletul se deschide cu adevărat atunci când primește iubire, când se scaldă în iubire!

image

Suntem obișnuiți, zi de zi, să primim iubire doar dacă oferim ceva în schimbul ei, dacă o merităm. Dacă avem un corp frumos, un chip frumos, un păr frumos, dacă ne îmbrăcăm frumos, dacă muncim și suntem apreciați pentru asta, dacă avem un nume și un statut în societate, dacă suntem părinți, copii, iubiți, iubite, soți, soții, amanți sau amante ideali/ideale.

Dar iubirea adevărată este dincolo de toate aceste așteptări și proiecții, este necondiționată. Se oferă fără așteptări și se primește pur și simplu, cu inima deschisă, fiind noi așa cum suntem, cu calități și imperfecțiuni.

Cerem iubire, multă iubire, cerșim iubire și ne dorim să fim iubiți necondiționat, așa cum poate nu ne-a iubit nimeni niciodată. Ne dorim să fim scăldați în iubire, în iubirea ce izvorăște dintr-un univers infinit.

Și vine o zi când primim iubirea după care am tânjit mereu, pe care nu am simțit-o niciodată plenar, în forma ei pură, desăvârșită. Și ne copleșește, și nu o recunoastem, pentru ca nu am simtit-o in forma ei autentica, niciodata.

Si nici macar nu stim ca tot ce trebuie sa facem este sa o primim si sa ne bucuram de ea.

image

Iubire necondiționată. Asta am simțit prin fiecare por zilele trecute.

Și am primit-o pur și simplu, printr-o îmbrățișare, care nu se compară cu toate îmbrățișările primite până acum în viața mea, printr-o privire și-o strângere de mănă. M-am relaxat și m-am simțit învăluită într-un sentiment nou și atât de profund, de iubire. O iubire puternică care m-a cuprins prin toată ființa mea, simțind cum mă inundă și se revarsă în șiroaie de lacrimi pe obraz.

 Și când am fost întrebată – Maria, ce ai pațit, ești bine?

Sufletul meu a răspuns:  – Da, sunt atât de bine, încât nu știu nici eu ce mi se întâmplă. Tot ce îmi doresc este să stau singură, în tăcere, să mă pot bucura de atâtă iubire, să plâng, tremurând ca un copil, să revărs prin lacrimi surplusul de iubire, până când o pot conține, exprimând ceea ce noi toți ne imaginăm a fi iubirea: un zâmbet larg, ochi strălucitori, fața luminoasă și multă bucurie sau poate atâta liniște, încât mintea uită să mai vorbească.

Iubirea, fericirea, durerea, ura, tristețea, sunt toate sentimente care izvorăsc din noi, din corpul sau sufletul nostru. Prea multă durere sau prea multă iubire ne poate copleși în aceiași măsură.

Știi că poți să plângi când ești copleșit de iubire cu atâtă putere ca atunci când ești copleșit de durere?

Zilele trecute am simțit cum iubirea pe care o primesc mă copleșește, pentru că am experimentat o altfel de iubire, pe care nu am mai simțit-o niciodată. Puternică și copleșitoare. La început nici nu mi-am dat seama că plâng primind iubire cu sufletul deschis.

Obișnuiți fiind să plângem când ne doare, am crezut că s-a deschis în mine o rană veche, care se cere vindecată. Dar sufletul a putut să înțeleagă iubirea, dincolo de minte! Pentru ca sufletul meu s-a deschis, iar în minte s-a așternut tăcere.

Poate că nu am scris așa frumos, ca în carțile din care îmi căutam inspirație, dar am scris din suflet cu lacrimi de iubire, așa cum am simțit iubirea într-un moment din viața mea!

image

image

image

image

image

image

image

image

DSC_6063

What I wear:

Patched jeans: Claudia Rawlings Fashion Designer

Hat: Royal Chapeau

H&M Vest

Salvatore Feragamo Shoes

Photo: Vlad Mihailescu

MUP: Roxana Luca

Smile:-)

DSC_5951

Maria Pasca

Viseaza. Zambeste. Indrazneste. Stilul tau vorbeste despre tine fara cuvinte.

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Alexandru says:

  Stii ti-am citit aceasta pag . hai sa-ti spun ce e iubirea defapt :
  iubirea este acel sentiment cand iubesti pe cineva mai mult decat te iubesti pe tine insuti este acel sentiment pentru care esti in stare sa faci orice si cand zic ca esti in stare sa faci orice chiar daca ligic nu ai putea pt ca esti om …esti in stare sa te bati si cu D-zeu pt persoana iubita esti in stare sa mergi pana la capatul lumii descult pana faci “scurta” la picioare sa te bati cu toti/toate care iti stau in cale sa primesti lovituri din toate partile ca niste cutite aruncate ca la dartz (cred ca asa se scrie n-am jucat niciodata) dar esti puternic deoarece stii ca la un mom dat toate acestea se vor termina si vei fi fericit/a iar cand ajungi la acea persoana iubita sa-ti dai seama ca ai facut toate astea in zadar pentru ca da… viata nu e in culori sau nuante viata e ori ” alba” ori “neagra” iar de cele mai multe ori este neagra … 😉

 2. Maria Pasca says:

  Buna Alexandru!
  Multumesc pentru ca mi-ai citit articolul si imi cer scuze pentru intarzierea cu care iti raspund😊
  Eu am scris despre iubirea care vine din interior, despre iubirea fata de noi insine, despre comuniunea cu divinitatea. Iubirea care este infinita si care nu inseamna suferinta!
  Tu cred ca te referi la persoana iubita, nu-i asa?

 3. Uite ca am gasit acesta pagina web despre Lacrimi de iubire – Find Your Style and Smile, cautand despre maramu.
  Acum ce sa zic ca faci treaba super. poate vrei sa cunosti si saitul
  http://cazare-maramures.net o pagina despre judetul maramures.
  Mult spor

  • Maria Pasca says:

   Multumesc! Cu siguranta voi apela la site-ul dumneavoastra, cand imi voi programa o vacanta in Maramures!

   Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *