Monaco life time experience: Grand Prix Historique

image

După trei zile pline, pot să îmî trag sufletul și să vă povestesc experiența minunată pe care am trait-o la Grand Prix Historique! Înca îmî mai sună în urechi zgomotul plin de adrenalină al motoarelor cu mulți cai putere, dar pe buze păstrez zâmbetul frumos de bucurie și satisfacție!!!

Cum a fost la Grad Prix de Monaco Historique 2016?

Pentru mine o experiență inedită!!! Am simțit atmosfera vibrantă care a învaluit Monaco timp de trei zile prin toată ființa mea, din zori până la apus!!!
M-am trezit în fiecare dimineată la 7:00, plină de energie și curioasă la maxim de tot ce are să-mi ofere nou și frumos fiecare zi!
Hotelul, străzile, magazinele, restaurantele și portul erau pline de turiști entuziaști. Mașinile de epocă și ultimele modele ale mașinilor exclusiviste au reprezentat principalele puncte de atracție pentru toți cei prezenți!!!

Grand Prix Historique 2016

Grand Prix Historique 2016

Dacă în prima zi m-am lăsat purtată pe aripile istoriei în lumea automobilelor de legendă aici, urmatoarele două zile au fost un adevărat spectacol. Aceste mașini cu un design special au conturat și mai mult atmosfera legendară în momentul în care s-a dat startul competiției oficiale!

Mașini care au scris istorie la cursele de Formula 1, între anii 1959-1976, s-au întrecut pe circuitul de la Monaco, în ture de 30/35/45 de minute!

Totul a fost fascinant! Sentimentul din tribună, când am închis pentru câteva secunde ochii, mi-a făcut imaginația să zboare, simțind doar picurii ușori de ploaie pe fața mea.

Emporio Armani Espadrilles

My Emporio Armani Espadrilles saved my life all day long

image
imageimage

Grand Prix de Monaco 2016

Ați văzut filmul Rush? Parcă și acum îmî aud prietena cum mă convingea cu ochii luminoși să mă uit la acest film. A meritat!!! Vi-l recomand!!! După ce am văzut filmul, am petrecut o zi întreagă uitandu-ne la interviuri și documentare  pe youtube. Recunosc că m-am îndrăgostit de povestea celor doi piloți de Formula 1 – James Hunt și Nicki Lauda, a căror viață inedită a rămas memorabilă în întreaga lume. Și uite  așa, într-o după amiază s-a născut dorința de a participa la o compeție de Grand Prix!!!

Și uită-mă aici!!! Și ce credeți?! Dorința mi-a fost mai mult decât împlinită, pentru câteva minute am ținut umbrela pentru ultima mașină condusă de James Hunt în anul 1975, ca să nu o încingă soarele înainte de start. O adevărată onoare și bucurie pentru mine să fiu în Paddock, locul special amenajat, lângă pistă, unde toate mașinile sunt pregătite înainte de cursa. Sincer, nu știu cum s-ar fi descurcat fără mine!!!😅

Dacă toate celelalte mașini de legendă îmî încântau privirea datorită designului particular și al culorilor, cele două mașini de cursă ce au aparținut lui Niki Lauda și James Hunt mi-au stârnit cele mai mari emoții. Probabil pentru că le cunoșteam povestea în detaliu!

Getting ready for the Start

Getting ready for the Start

Și fiind la o cursă de mașini, bineînțeles că am trăit și cea mai palpitantă emoție, exact unde mă așteptam mai puțin. Eram la nivelul solului cu prietena mea, unde doar gardul de sârmă ne despărțea de pistă. Prima mașină care trece, derapează și ramâne blocată în mijlocul curbei. Ne-am prins puternic cu mâinile de gard, așteptând cu sufletul la gură să vedem ce se întâmplă. Până ce toate mașinile au reușit să treacă,  cu o viteză asurzitoare, fără să se ciocnească, am uitat să respirăm! Timpul parcă s-a oprit în loc, ochii erau ficși, bulbucați, iar intensitatea emoției maximă! M-am uitat la prietena mea, ea la mine! Amândouă am avut aceleași reacții, pe care ne-am amuzat să le împărtășim după, deși în primele secunde vorbeam, dar nu auzeam nimic de zgomotul asurzitor al motoarelor.

Ați pătit vreodată? Adrenalina din aceste momente este unică!!

Cursele de Formula 1 nu ar mai avea farmec fără simfonia asurzitoare făcută de motoarele turate, sunt convinsă acum de acest lucru!

Feel the vibe!!!

Ferrari 500 Mondial din anul1955

Ferrari 500 Mondial din anul1955

Cooper-Jaguar 133 din anul 1954

Cooper-Jaguar 133 din anul 1954

Frazer Nash Le Mans Replica MK2 din anul 1952

Frazer Nash Le Mans Replica MK2 din anul 1952

Ferrari 212E din anul 1952

Ferrari 212E din anul 1952

Ferrari 312 T 2 condusa de Niki Lauda in anul 1976

Ferrari 312 T 2 condusa de Niki Lauda in anul 1976

“25 de piloți încep fiecare sezon de Formula 1, și în fiecare an doi dintre noi vor muri. Ce fel de om face astfe de munca? Cu siguranță nu unul normal!

Rebeli, proști, visători.

Oameni care cu disperare încearcă să se afirme și sunt gata să moară încercând.”

Niki Lauda

Hesketh 308 a fost pilotata in exclusivitate de James Hunt de 9 ori in anul 1974 si tot de 9 ori in anul 1975

Hesketh 308 a fost pilotata in exclusivitate de James Hunt de 9 ori in anul 1974 si tot de 9 ori in anul 1975

“Cu cât ești mai viu poți vedea, poți simți!” James Hunt

 

 

 

 

 

Maria Pasca

Viseaza. Zambeste. Indrazneste. Stilul tau vorbeste despre tine fara cuvinte.

Related Posts
113F2612-7657-4A80-9F6F-DA1AF5419A2B

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *