Haine cu poveste pe strazile din Bucuresti

21658469-2AEC-47DB-B677-68B83034EB86

Maressia

Ce înseamnă Maressia? În limba dacă înseamnă un râu mare.

Și ce legătură are asta cu articolul meu sau probabil cu fashion-ul, vă întrebați. Înainte să vă răspund, am și eu o întrebare pentru voi…atunci când vă cumpărați o piesă vestimentară deosebită vă întrebați care este povestea din spatele ei, cum a fost făcută și ce emoție ne transmite atunci când o purtăm?

Paltonul Maressia

Așa cum râul reprezintă trecutul și prezentul în același timp, așa și ținuta pe care o port îmbină trendurile actuale cu povestea rădacinilor noastre. Simbolurile tradiționale românești prind viață cu fiecare piesă vestimentară semnată Maressia. Paltonul pe care am ales să-l port, din lână, cu detalii din blană la manșete și guler, prinde viata și personalitate odată cu detaliul broderiei ce simbolizează tradiționalul punct românesc în cruce, însă mult mai complex și mai sofisticat. Inspirate din ii vechi, aceste broderii sunt unice și reprezintă caracteristica esențială a brandului Maressia. Fiecare broderie ne stârnește curiozitatea și ne duce cu gândul la o poveste spusă cu suflet. Iubim poveștile, nu-i așa? Ne stârnesc emoții. Emoția trecutului, simțită în prezent, cu ecou in viitor.

Paltonul Maressia

Broderie Palton Maressia

Ador să mă plimb pe străzile Bucureștiului, să mă opresc cu gura căscată și ochii pieduți în arhitectura clădirilor vechi, să îmi imaginezi povești: cine a locuit acolo, cum erau îmbrăcați oamenii din alte vremuri, ce făceau zi de zi fără telefon, televizor sau laptop în casele și clădirile care astăzi înca mai stau mărturie. Pot să citesc în cărți, și o mai fac din când în când, dar nimic nu se compară cu emoția pe care o simt de fiecare dată când admir arhitectura clădirilor vechi iar în fața ochilor mei se derulează un film vechi. Și aceiași emoție o simt de fiecare dată când port haine croite cu suflet, simboluri și poveste.

Salopeta Neagra Maressia

Pe sub paltonul gros, de lână am ales să port această salopetă neagră, elegantă și senzuală, brodată cu simboluri românești, ce caracterizează femeia modernă care nu și-a uitat rădăcinile. Este o salopetă care subliniază linia corpului, pe care o putem purta seara, la un eveniment sau chiar la prima întâlnire. Cu siguranță va atrage toate privirile și va stârni curiozitatea. Iar pentru vremea rece, paltonul Maressia purtat pe deasupra nu doar ține de cald, dar intrigă să fie dat cât mai repede jos atunci când alegem sa-l purtăm într-o manieră elegantă și este piesa de rezistență atunci când alegem să-l purtam casual într-o ținută de zi.

Salopeta Neagra Maressia

Primul magazin Maressia by Alina Marica a fost lansat pe 22 noiembrie 2017, în București, și il gasiți la etajul 2 în Cocor. Brandul Maressia a luat naștere din iubire și respect față de tradiție și valori care sunt acum transpuse într-un concept 100% original.

Paltonul cu Broderie Maressia
“Încercăm să ne reîntoarcem către rădăcini, către tradițiile de care ne-am depărtat în ultimii 20 de ani, îmbrățișând
cultura vestică în detrimental celei autohtone. Acum românii au înțeles că ei contează ca popor de sine stătător
împreună cu tradițiile și cultura lui și încearcă să regasească și să inceapă să aprecieze din nou specificul tradițional,
nu numai în fashion, dar și în arta culinară, în pictură, muzică”, a mai mentionat designerul.
Palton cu broderie: Maressia
Salopeta cu Broderie: Maressia
Paltonul cu Broderie Maressia

Maria Pasca

Viseaza. Zambeste. Indrazneste. Stilul tau vorbeste despre tine fara cuvinte.

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *