6 Tips to Look Fashionable on a Budget

Outfit on a budget

How to look great without breaking a bank?

#outfitonabudget

Ya, this is a good question, pentru că, de fiecare dată când mă hotărăsc să-mi administrez banii cu mai mare chibzuință, și aștern toate cheltuielile pe hârtie, realizez că pasiunea mea pentru haine îmi lasă cea mai mare gaură în buget. Ups, I just speak the truth…and you know what I mean;-)

Și mai mult de atât, cum poți să-ți compui mereu ținute armonioase, și totodată să poți pune în pușculiță bani pentru vacanță, un curs la care visezi de ceva vreme, or u name it.

Dupa cum spune Cartea “cere și ți se va da”, mie mi-a cazut în mână o carte foarte buna pe care o recomand cu căldură: Secretele minții de milionar, unde am găsit o formulă ingenioasă de a-ți organiza banii, astfel încât să ajungi să iți permiți tot ce iți dorești:

Astfel, fiecare sumă de bani pe care o primim, indiferent ca este salariu, cadou sau alte venituri, este ideal să o gestionam în felul următor:

50% din sumă o dedicăm cheltuielilor uzuale

10% îi donăm pur și simplu

10% ii punem în pușculița cu economii

10% îi investim în educație și dezvoltare  personală

10% ii dedicăm propriului răsfăț, ne oferim ceva ce nu am face în mod normal, deoarece consideram că este prea scump

10% îi punem în contul independenței financiare

Outfit on a budget

Ups…și ce să vezi, când am luat formula și am comparat-o cu felul în care eu îmi cheltuiesc banii, mi-a dat cu virgulă. Donația, nu am făcut-o niciodată conștient, când vine vorba de economii am economisit fie prea mult fie prea puțin, în privința educației oscilez, iar cu răsfățul exagerez de fiecare dată când fac shopping…iar acest lucru se întâmplă des.

Voi vă gestionați banii intr-un mod echilibrat și conștient? Pentru a raspunde la această intrebare aveți nevoie de un pix și o foaie. Puteți începe chiar acum urmând formula simplă de mai sus.

Outfit on a budget

La mine a funcționat, iar acum sunt hotărâtă să fiu mult mai responsabilă de modul în care îmi gestionez banii. În consecință am căutat variante utile și la îndemâna oricui, care ne pot ajuta să cheltuim banii într-un mod inteligent și să avem mereu ținute în care să strălucim.

1.Revizuiește-ți garderoba

Poți să faci acest lucru cu o prietenă, cu siguranță este mult mai ușor și va veți distra de minune când veți da peste haine vechi care vă amintesc de cea mai tare distracție în club, de o întâlnire amuzanta sau de ce nu, de primul interviu.

Cu această ocazie, pune deoparte hainele pe care nu le mai folosești și treci la treabă. Probează hainele în diferite variante și crează-ți  ținute complete pentru diverse ocazii. Pozează fiecare ținută bună, astfel vei fi inspirată de fiecare dată și nu va fi nevoie să răstorni dulapul pentru a ieși din casă, cel puțin pentru o perioadă.

Este mult mai ușor să-ți compui ținutele, pornind de la piesele tale favorite, pe care le combini pe rând în variante clasice sau îndrăznețe.

Outfit on a budget

2. Vinde ce nu mai folosești

Triază hainele pe care nu le mai folosești. Poți să vinzi hainele in stare buna la targuri sau online.

IMG_6808

Love Yard Sale este un târg de lucruri care au fost și încă mai merită să fie iubite

3. Cumpără piese clasice

Cu banii obținuți iți poți achiziționa piese clasice care pot fi reinventate de fiecare data și vor avea cu siguranță o viață lungă în garderoba ta.

IMG_6825

4. Joacă-te cu accesoriile

Metamorfozează-ți instantaneu sacoul, cămașa sau rochia clasica cu accesoriile potrivite. Broșele aplicate opulent vor personaliza sacoul, cămașa și chiar tricoul simplu de bumbac. Aici puteți găsi broșe superbe. Curelele, cerceii, colierele sau brățările potrivite scot din anonimat orice litlle black dress.

IMG_67755. SH sau Outlet

Second hand-urile sunt o opțiune foarte bună unde poți găsi haine deosebite, de calitate și super ieftine, pe care eu o îmbrățișez de aproape un an. Dacă îți dorești să îndrăznești  și să te joci cu noi stiluri vestimentare, încearcă un SH, te costă aproape nimic. Chiar dacă nu iți iese din prima, cel puțin nu te “arde” la buzunar. Ținuta mea de astăzi m-a costat 11 Lei (3 lei tricoul, 3 lei cureaua, 5 lei fusta) Ce ziceți, a meritat?

Outfit on a budget

Outlet-ul este o opțiune foarte bună de a-ți achizitiona haine de calitate, de firmă, la super preț. Poți citi mai multe aici.

IMG_1330

Prima mea tinuta cu buget redus si piese clasice gasite intr-un SH

Outfit on a budget

6. Adevărata ta valoare

Hainele nu te fac o altă persoană, dar te pot face să arăți și să te simți mai bine. Aduc un strop de soare unei zile ploioase și îți dau încredere atunci când ai nevoie. Însă nimic nu se compară cu omul pozitiv, plin de vitalitate și energie, îmbrăcat cu stil!

Photo: Vlad Mihailescu

Find your Style and Smile

Outfit on a budget

Maria Pasca

Viseaza. Zambeste. Indrazneste. Stilul tau vorbeste despre tine fara cuvinte.

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *