Pleated Please and make it shine!

Pleate Skirt 2016

Recent am hotărât să îmî achiziționez o fustă cu pliuri înguste și foarte lejere. Am fost ademenită de această fustă peste genunchi dintr-un material foarte fin și atât de lejer, și nu îmî pare rău deloc!!! Spre deosebire de pliurile rigide sau micro pliurile din acest sezon, această fustă este extrem de ușor de purtat și atât de comodă, încât poți să o porți și la birou și în oraș. Chiar dacă stai așezată toată ziua, materialul nu se șifonează, pliurile rămân impecabile, fiind făcute parcă ca tu să te simți relaxată. Apropo, știai că și după spălare își păstrează forma?

Pliurile se poartă de ceva vreme, însă, sinceră să fiu, eu am fugit mereu de ele, deoarece le-am considerat out-of-date, dar anul acesta le găsesc foarte șic și ușor de combinat.

Fusta Plisata Crem 2016

Vouă vă plac poveștile???

Mie personal îmî plac la nebunie și sunt curioasă mereu să aflu povestea fiecărui lucru care îmî place!!!

Știți că pliurile, atât de fashion în acest sezon, își au originea în Egiptul antic? Da, chiar așa!😉

Povestea pliurilor a început odată cu cea mai avangardistă populație a globului: egiptenii. Ei obișnuiau să-și pliseze hainele turnând ouă peste pânză, lăsând-o apoi să se usuce sub razele Soarelui. Egiptenii antici îmbrăcau hainele plisate ca un simbol al luxului și al puterii.

Nici grecii nu s-au lăsat mai prejos!!! Ei foloseau un model de haină, numit peplum, care era realizat printr-un procedeu de plisare complex și anevoios, plisarea făcându-se manual, dar după prima spălare pliurule dispareau iar procedeul trebuia repetat la nesfârșit.

Ați avut cumva impresia că treaba asta cu moda este ușoara?

Nici pe departe, cel puțin nu în privința pliurilor. Realizarea lor pe țesătură a fost un procedeu anevoios și costisitor, nu doar pentru egipteni, ci și pentru aristocrați și clasa bogată, pentru care acest model de ținută a fost dictat de modă.

În zilele noastre, majoritatea ținutelor plisate, ready-to-wear sunt realizate de mașini speciale. Sunt însă și piese vestimentare couture, plisate manual, dar care sunt evident mai scumpe.

Designerul japonez, Issey Miyake a fost unul dintre cei mai faimoși designeri care ne-a oferit soluția pentru această problemă, aparent de nerezolvat.

Miyake a folosit intr-un mod maiestuos țesătura de poliester, pentru colecția sa “Pleats Please” lansată în 1993.

Prin procedeul inedit folosit în plisarea materialelor a reușit să creeze ținute practice și funcționale, care sunt foarte ușor de depozitat și de așezat în bagajul de călătorie,  pot fi spălate în mașina de spălat și nu necesită calcare.

Data viiotoare când  mergi la cumpărături și vei opta pentru pliuri, amintește-ți de Zeițele Greciei antice sau de fabuloasele aristocrate ale Egiptului, cu siguranță te vor inspira să te simți frumoasă, puternică și strălucitoare.

image

Pleat Skirt H&M

DSC_8160

Fusta Plisata H&M Crem

Fusta Plisata H&M

 

What I wear:

Fusta si bluza H&M

Sandale: Mihai Albu

Geant: Caprisa

Photo Credit: Vlad Mihailescu

Make up artist: Roxana Luca

Pleated Please and make it shine!!!

3666220800_2_3_1

Fine Pleated Cropped Trousers ZARA

The Knife Pleat - Gucci ready-to-wear 2016

The Knife Pleat – Gucci ready-to-wear 2016

Carolina Herrera SS 2016

Carolina Herrera SS 2016

Metalic Pleats - Emilio Pucci ready-to-wear 2016

Metalic Pleats – Emilio Pucci ready-to-wear 2016

Micro Pleats - Sonia Rykiel -ready-to-wear 2016

Micro Pleats – Sonia Rykiel -ready-to-wear 2016

Article Tags : , , ,
Maria Pasca

Viseaza. Zambeste. Indrazneste. Stilul tau vorbeste despre tine fara cuvinte.

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *