Great food is like great sex: the more you have, the more you want!

image

La Ceaunu Crapat este restaurantul meu de suflet cu specific românesc! Și când spun cu specific românesc, vorbesc serios! Mai ceva ca la mama acasă, și știu ce vorbesc, că doar sunt ardeleancă!

Ce il recomandă a fi un restaurant special? În primul și în primul rând mâncarea! Are un meniu extrem de variat care satisface poftele orcărui gurmand în căutare de experiențe culinare delicioase. Dar pentru mine este un restaurant cu o poveste frumoasă, care mi-a atins sufletul și care mă încantă de fiecare dată când il vizitez, cu o atmosferă primitoare și familiară, ce imi ofera o senzație de confort.

Interesantă este povestea restaurantului, care acum patru ani a coborât din vârf de munte, de la Cota 2000, unde își are locul de baștină, direct în inima și agitația orașului. La Ceaunu Crapat a adus cu el o atmosferă pitorească, reînviind tradiția noastră românească.

Dacă până acum ți se părea imposibil să găsești un loc autentic românesc în inima Bucureștiului, îți recomand La Ceaunu Crapat! Cu siguranță va fi o experiență de neuitat și de repetat!

La Ceaunu Crapat

La Ceaunu Crapat

La Ceaunu Crapat

La Ceaunu Crapat

Odată ce te-ai așezat la masă și te uiți peste meniu, este foarte greu să te hotărăști, vrei să comanzi din toate, măcar să guști puțin! Toate te duc cu gândul la copilarie și la bucuria de a fi copil acasă la mama, când pregătea toate bunătățurile. Dar până să realizezi, ai parte de un ospăț, de-mi plouă în gură numai când mă gândesc!

În povestea locului își are originea și mâncarea servită și incredientele din care este preparată. Toate gustările sunt pregătite sus la munte, acolo unde cerul se întâlnește cu pământul, dupa o rețetă proprie a La Ceaunu Crapat: jumări, șorici, drob de ciuperci, pastramă de curcan, limbă afumata de vițel, brânză de burduf sau urdă sărată. Și poți continua cu carne pregătită la cuptor, la grătar sau la garniță, servite cu murături de casa. Toate te pregătesc de un adevarat festin!

La Ceaunu Crapat

Zacusca, in cele trei variante: vinete, ciuperci si fasole, care este preparata la ceaun, si ciupercile de munte sunt in topul preferintelor mele.

Pentru desert, papanasii serviti cu dulceata de cires salbatic, afine sau capsuni sunt un adevarat rasfat. Si daca inchei cu o potiune din Tainele padurii, un preparat special pregatit din fructe de padure, menta sau nuci, poti sa afirmi cu tot sufletul ca ai avut parte de un ospat de cinste.

Pff…Este o adevarata provocare sa va povestesc, sunt tare pofticioasa! Si stiu ca astazi pregatesc sarmale delicioase, la ceaunul crapat din curte, iar dupa ultima masa copioasa (a se vedea pozele de mai jos), nu as vrea sa dau o fuga dupa rasfatul traditional de care tocmai am avut parte.

La Ceaunu Crapat

La Ceaunu Crapat

La Ceaunu Crapat

Tainele padurii

La Ceaunu Crapat

Și bineînțele, pentru ieșirea mea la masă într-un local tradițional, nu puteam să aleg decât o ținută cu influențe etno reinterpretate. Această ținută, în care m-am simțit specială, poartă semnătura designer-ului Izabela Mandoiu.

What was old is new again!

Pantaloni cu catrinta din catifea, lucrata manual by Izabela Mandoiu

Jacheta din bumbac perforata, cu flori brodate manual in gherghef by Izabela Mandoiu

Photo credit: Vlad Mihailescu

Make up artist: Roxana Luca

Locatie: Restaurantul La Ceaunu’ Crapat

image

a
Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *