Ce a creat un designer roman dintr-un material vechi de peste 100 de ani?

IMG_0007-mic

Undeva, intr-un colt ascuns de lume in Ardeal, intr-un pod de casa, zac prafuite obiecte uitate de vreme care te ademenesc in lumea lor. Dintr-un cufar de zestre atarna o bucata de material cu o vechime de peste un secol, dornic sa vada lumina zilei. Impletind amprenta timpului, acest materiel vechi de peste 100 de ani, a prins viata odata cu aceasta inedita rochie de mireasa.rochie-de-mireasa-material-100-aniIntr-o dimineata calda, cu cerul albastru si Soarele ce se jucaca prin crapaturile podului, dand locului o usoara nota de mister ancestral, a inceput shooting-ul nostru. Aceiasi casa, acelasi pod si acelasi cufar asteptau cuminti, dar totusi cu nerabdare sa se trezeasca la viata! Curioasa de fiecare coltisor al podului vechi de casa, m-am lasat purtata de magia locului. Cand totul a fost gata, alungati de caldura, am coborat din pod, lasand acolo povesti nescrise.
Coborand parca din alta lume, drumul de tara si campul proaspat cosit s-au asternut inainte. Cu cosul la brat, am pornit visatoare pe cararea timpului, explorand minunatiile si linistea locului.

rochie-de-mireasa-etno

rochie-de-mireasa-traditionala

Rochie de mireasa etno

Cum ai putea oare sa te simti, intr-o zi calda, sub cerul albastru, scaldata de razele soarelui?

Cu siguranta, cel putin pentru cateva momente, ca Ileana Cosanzeana in cautarea acelui Fat Frumos adamic, desprins dintr-un paradis uitat.

Cerul albastru, mirosul florilor, arsita, lanul cosit, corbii in zborul lor lin, au transformat pur si simplu, peisajul, prin fiecare detaliu, intr-unul de basm. Povestile cu zeite ale naturii in cautare de frumos, s-au trezit la viata intr-o dupa amiaza de vara, pe aceste meleaguri!
imageSi cum ai putea pleca spre casa cu cosul gol cand natura te ademeneste cu darurile ei? Florile de camp si porumbul au umplut cosul de culoare ca atunci cand eram copil.

Suntem adulti prinsi in cotidian, dar in sufletul fiecaruia zace cuminte un copil care iubeste povestile cu zane si crede in ceva magic. Avem nevoie sa ne conectam cu sufletul nostru prin poveste pentru ca din sufletul fiecaruia, prin poveste, se naste magia in viata noastra.

Tu cand ai visat cu ochii deschisi ultima data, ca atunci cand erai copil?

image

Rochie Etno: Claudia Rawlings Fashion Designer

Photo Credit: Claudiu Popa Imaginarium

 

Maria Pasca

Viseaza. Zambeste. Indrazneste. Stilul tau vorbeste despre tine fara cuvinte.

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *